loading

Employer branding trendovi: Wellbeing zaposlenika

Užurbani tempo modernog života jedna je od velikih zdravstvenih briga.

Brza i stresna svakodnevica često nam ne daje prostora za kvalitetnu prehranu i odmor. Budući da većinu vremena u danu provodimo na poslu, najčešće u zatvorenim prostorima, sjedeći i radeći na računalima – briga o zdravlju često pada u drugi plan. Sve to zajedno čini velik dio modernih bolesti. Upravo zato mnoge tvrtke stavljaju poseban naglasak na employer branding i wellbeing zaposlenika.
 

Druženje na otvorenom

Iako smo svakodnevno prikovani za naša računala, odlazak u prirodu ili posjet vrtu može postati dio naše svakodnevnice. Boravak u prirodi idealan je za opuštanje, dok iskustvo berbe u vrtu donosi mnoge zdravstvene koristi. Primjerice, rad u vrtu smanjuje kognitivni umor i stres, a može povećati i produktivnost. Zato je važno slobodno vrijeme provesti na kvalitetan način i na otvorenom kako bismo mogli biti spremni na sve poslovne izazove.

 

Wellbeing zaposlenika

U zadnjih nekoliko godina poslodavci su uvidjeli da više nije dovoljno samo objaviti oglas za posao kako bi se privukao motiviran i visoko kvalificiran kadar. Radna atmosfera, mogućnost napredovanja, budžeti za edukaciju i dodatni benefit postali su nužni kako bi tvrtka zadržala kvalitetnu radnu snagu te kako bi privukla nove zaposlenike koji idealno nadopunjavaju potrebe tvrtke, a koji korporativnu kulturu poistovjećuju s vlastitom.

Kvalifikacije nisu jedini faktor koji je važan poslodavcu, jednako kao što plaća više nije jedini faktor koji je važan zaposleniku. Kako bi zadržali visoku razinu motivacije, efikasnosti i wellbeing zaposlenika, poslodavci konkuriraju dodatnim benefitima. Neki će poslodavci zato platiti motivacijske seminare, neki će prednjačiti u vrhunskim sportskim sadržajima, neki će imati posebne benefite za roditelje, a neke će tvrtke zaposlenicima osigurati stalan izvor eko povrća, mjesto za odmor i opuštanje te edukaciju o eko uzgoju. Tu dolazi Gruntek.

Na Grunteku su moguća zajednička druženja uz najam vrta s ekološki uzgojenim povrća koje zaposlenici mogu koristiti za osobne svrhe. Ta zajednička druženja mogu služiti kao tjedni team building – roštiljanje u prirodnoj oazi i zabava u piknik zoni. Također je moguće sudjelovati na radionicama i edukacijama o ekološkom uzgoju i berbi povrća. Osim druženja na Grunteku, u vlastitim tvrtkama možete imati i svježe eko povrće na tjednoj bazi za cijeli ured! Na mojgruntek.hr unajmite vrt i svom timu omogućite zdrave obroke i team buildinge na otvorenom!