Facebook iconInstagram iconLinkedin iconYoutube icon

Gruntek Charity: 8 tona povrća za one kojima je najpotrebnije

U svijetu se godišnje baci oko 1.3 milijarde tona hrane. To je trećina ukupne proizvodnje hrane na planeti. Pritom većina otpada od hrane ne nastaje u kućanstvu, već u lancu od proizvođača do potrošača. Upravo zato, Gruntek je kao proizvođač povrća odlučio preuzeti odgovornost za vlastite proizvodne 'viškove'.

Gruntek Charity: 8 tona povrća za one kojima je najpotrebnije
U nastojanju da naš zeleni start up djeluje u skladu sa zero waste načelima pokrenuli smo Gruntek Charity – program donacije tjednih košarica povrća onima kojima je najpotrebnije.
U sezoni 2022 smo u suradnji s našim korisnicima i drugim tvrtkama prikupili više od 8 tona povrća za dječje domove i pučke kuhinje!
 

Održivost je budućnost

 
U Grunteku vjerujemo da istinska promjena počinje s pojedincem i stvaranjem novih, zdravih i održivih navika. Zato košarice koje naši korisnici ne mogu preuzeti ne postaju otpad, već ih samostalno mogu preusmjeriti na neku od ustanova. Do kraja kolovoza 669 košarica pristiglo je na adrese dječjih domova, pučkih kuhinja i vrtića. Naši korisnici imaju mogućnost odabira dostave u Dječji dom Nazorova, Dječji dom Ivan Goran Kovačić, Stambenu zajednicu za mlade ili Pučku kuhinju Sveti Duh.
Drugu dimenziju ove humanitarne priče čine tvrtke. U sezoni 2022. surađivali smo s brojnim kompanijama koje su najmom Zajedničkog vrta štićenicima dječjih domova osigurale tjednu dostavu svježeg povrća iz organskog uzgoja.
 

Gruntek Humanitarni paket

 
U novoj sezoni za tvrtke smo pripremili Gruntek Humanitarni paket s kojim, za minimalni iznos, nekoj od ustanova možete osigurati košarice povrća, a Vašoj kompaniji organizaciju događaja na Grunteku. Za samo 47,20 eur/mj. unajmit ćete vrt kojim hranite četiri osobe tjedno! Kako biste saznali više o uslugama koje nudimo, kontaktirajte Matiju Sertića, voditelja prodaje.