Gruntekova kuhinja: začini si doručak ukusnim namazom od svježeg graška
Tjedne dostave s Grunteka sve su obilnije, a namirnice i ljetna vrućina nisu najsretniji par. Povrće koje ne pojedemo možemo zamrznuti ili konzervirati, ali i biti kreativni.

Priprema ukusnih namaza i salata praktičan je način za korištenje ‘viška’ povrća iz tjedne kašete. Ideju za originalni recept uvijek ima Anđela Ivčević, naša korisnica, food blogerica i osnivačica projekta Kužinica. Donosimo ti slasni Anđelin recept od začinskog bilja i svježeg graška s Grunteka.
Nadamo se da će te inspirirati za smišljanje vlastitog ljetnog namaza koji će ti osvježiti tople dane.
Recept
Sastojci:
250 grama svježeg, očišćenog graška
50 grama začinskog bilja (kopar, vlasac i menta u željenom omjeru)
2-3 žličice maslinovog ulja
Sok pola limuna
Sol i papar po osobnoj preferenciji
Priprema:
Nekoliko minuta kuhajte grašak u posoljenoj vodi, a zatim ga procijedite i pustite da se ohladi. Stavite grašak u sjeckalicu ili multipraktik sa svim ostalim sastojcima pa ga usitnite do željene teksture za namaz. Posolite i zapaprite po želji.
Savjet:
Probajte namaz na domaćem kruhu od kiselog tijesta (sourdoughu) uz dodatak feta sira.
Za pripremu potrebno ti je svega nekoliko minuta, a uz malo truda dobit ćeš svježu, ekološku i slasnu alternativu klasičnim namazima. Za još recepata posjeti Anđelin Instagram profil @lil__kitchen, a ako želiš tjednu dostavu za još povrtnih namaza, unajmi svoj vrt na linku!