loading

Začini si doručak ukusnim namazom

Priprema ukusnih namaza i salata praktičan je način za korištenje ‘viška’ povrća iz tjedne kašete. Ideju za originalni recept uvijek ima Anđela Ivčević, naša korisnica, food blogerica i osnivačica projekta Kužinica. Donosimo ti slasni Anđelin recept od začinskog bilja i svježeg graška s Grunteka. 

Nadamo se da će te inspirirati za smišljanje vlastitog ljetnog namaza koji će ti osvježiti tople dane.  

 

Priprema:

Nekoliko minuta kuhajte grašak u posoljenoj vodi, a zatim ga procijedite i pustite da se ohladi. Stavite grašak u sjeckalicu ili multipraktik sa svim ostalim sastojcima pa ga usitnite do željene teksture za namaz. Posolite i zapaprite po želji. 

 

Savjet: 

Probajte namaz na domaćem kruhu od kiselog tijesta (sourdoughu) uz dodatak feta sira. 

 

Za pripremu potrebno ti je svega nekoliko minuta, a uz malo truda dobit ćeš svježu, ekološku i slasnu alternativu klasičnim namazima. Za još recepata posjeti Anđelin Instagram profil @lil__kitchen, a ako želiš tjednu dostavu za još povrtnih namaza, unajmi svoj vrt na linku! 

Grašak sadimo tijekom ožujka, dok se berba odvija tijekom srpnja i lipnja.
Očekivani prinos po gredici: 13 - 18 kg
Sadnji po sezoni: 1

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.