loading

Košarice ekološkog povrća kroz sezonu

Na Grunteku uzgajamo povrće u skladu s prirodnim procesima, poštujući bioraznolikost te koristimo isključivo prirodne tvari i metode koje su dozvoljene u eko uzgoju. Za razliku od konvencionalnog uzgoja, u eko uzgoju se ne dozvoljava uporaba mineralnih gnojiva, genetski modificiranih organizama (GMO), štetnih pesticida i kemijskih preparata koji uništavaju okoliš i zdravlje ljudi. 

 

Zašto su košarice koje dostavljamo uvijek raznolike?


Naši poljoprivrednici svakoj sadnici moraju pridati potrebno vrijeme i pažnju kako bi izrasla u zdravo povrće koje ćemo na adrese korisnika dostaviti svježe i spremno za konzumaciju.


Vegetativno razdoblje povrća se razlikuje po kulturi stoga svaki tjedan tijekom sezone beremo različito povrće iz vrtova. Zato će težina kašeta koje dostavljamo varirati ovisno o težini povrća koje je aktualno za berbu. Početak vegetativne sezone donosi nam lisnato povrće kao što su blitva, salata i špinat, dok će se na vrhuncu sezone u njoj pronaći i povrtnice poput tikvice, rajčice i paprike. Uobičajeno je da težina košarice koju dostavljamo nije univerzalna, a ona uvelike ovisi o razdoblju berbe i okolnostima eko uzgoja.


Upravo zato, u svibnju i lipnju težina košarice će iznositi oko 5 kilograma, a u srcu sezone i preko desetak kilograma. Budući da je berba rano počela, a rast i razvoj povrća je uspješan, očekuje se ukupan urod od 200 kg povrća po korisniku vrta. Jedno je svakom vrtu zajedničko – s kvalitetom povrća iz eko uzgoja nema kompromisa.

Ako želiš svoj vrt i ukusne košarice zdravog povrća, još nije kasno! Unajmi vrt u par klikova i postani ponosni digitalni farmer.