Moderni način ulaganja u održivu budućnost - Gruntek

Moderni način ulaganja u održivu budućnost

gruntek

Svakodnevno smo okruženi pojmovima održivost, green lifestyle, green living i održiva budućnost. O čemu je zapravo riječ? U sljedećih 30 godina predviđa se rast ljudske populacije na više od devet miljardi ljudi. Velik je izazov osigurati dovoljno hrane za sve, a da se pritom ne utječe na prirodnu ravnotežu. Zato se javljaju novi zeleni pokreti i moderni načini ulaganja u održivu budućnost.

Rješenja održive budućnosti

Gotovo 400 000 tona hrane godišnje završi u smeću što nepovoljno utječe na klimatske promjene. Zato je cilj održive budućnosti uskladiti zdravlje okoliša s dobrobiti zajednice i gospodarskim napretkom. U našim je rukama kakav ćemo svijet ostaviti budućim generacijama, a velike promjene možemo učiniti malim održivim koracima. Razgovarali smo s Marie Wasler o rješenjima za održivu budućnost i snimili podcast na Gruntek.

Prekomjerno bacanje hrane može se spriječiti kroz par praktičnih savjeta. Uz pravilno skladištenje i zamrzavanje namirnica može se smanjiti bacanje hrane. Mnoge druge prakse održivog načina življenja postaju sve popularnije kao što je recikliranje, kompostiranje u vrtu ili uzgajanje povrća ekološkim metodama. Lokalni interes prema zdravoj prehrani, prirodnim namirnicama i rješenjima za održivu budućnost iz godine u godinu se povećava. 

Koliko je vlastiti uzgoj hrane bolji za okoliš?

Svaki oblik konvencionalnog uzgoja povrća izravna je intervencija u kontekstu prirodnih procesa. Mijenjaju se procesi u prirodnim ekosustavima kako bi se postigao sve veći prinos u proizvodnji. Uzgoj eko povrća i uzgoj s trajnim gredicama koje se primjenjuju na vrtovima na Grunteku nastoje spriječiti iscrpljivanje prirodnih resursa iz tla, a da pritom doprinose očuvanju prirode.

Ekološka poljoprivreda u skladu je sa ciljevima o održivoj budućnosti jer smanjuje fizikalnu i kemijsku degradaciju tla, ne onečišćuje vode i potiče bioraznolikost. Osim toga, svaki eko vrt pruža urbanom građaninu pouzdan izvor netretiranog povrća i mjesto za odmor i opuštanje. Ako želite saznati više i rezervirati svoj vrt na Grunteku za 2022. pošaljite nam upit!

Sviđa ti se članak? Podjeli ga na društvenim mrežama.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Bok, ja sam Pero i mogu ti pomoći oko narudžbe i dodatnih pitanja. Sve što trebaš napraviti je ostaviti broj mobitela i odabrati termin u kojem želiš poziv.


    *pon-pet 08-16h