Facebook iconInstagram iconLinkedin iconYoutube icon

Nema predaje u Čazmi: Gruntovčani otporni na olujne metke nastavljaju radom

Čupalo stabla, nosilo krovove, prevrtalo kamione. Nevrijeme i scene koje se ne pamte u Čazmi sustigle su i Gruntek. No vrijedni Gruntovčani se ne predaju i nastavljaju radom unatoč svim nedaćama koje su pogodile usjev.

Nema predaje u Čazmi: Gruntovčani otporni na olujne metke nastavljaju radom

Lisnate kulture najviše stradale

 
Snažno nevrijeme koje je uzrokovala obilna kiša i vjetar u četvrtak popodne zahvatilo je područje Grunteka. Oluja je uzrokovala značajnu štetu na biljkama koja se još uvijek detaljno procjenjuje, međutim nasreću, nitko nije ozlijeđen. 
 

Poslije kiše dolazi sunce

 
Baš kao i Gruntovčani, biljke se nisu lako predale olujnom nevremenu. Velika količina oborina i jak vjetar nije uspio apsolutno ugroziti usjeve. Najsnažnij su bili patlidžan, batat, tikve i kelj koji su junački podnijeli oluju zbog svoje tvrdoće i robusnosti, dok su nježnije kulture poput blitve i salate dosta nastradale, oko 30% lisnatih biljaka je oštećeno.
 
 
Jako sam ponosan na Gruntek tim; nije lako brati i pakirati povrće dok pola tima čisti staklo po dvorištu. Drago mi je što će korisnici ove godine ipak dobiti rekordan broj dostava. – Tino Prosenik, osnivač i direktor Grunteka
 
Iako je nevrijeme trajalo tek nekoliko minuta, materijalna šteta može se mjeriti u puno više znamenki. Najbitnije je ne predati se i nastaviti dalje radom. Gruntovčani nastavljaju brati, obrađivati i slati košarice koje njihovi korisnici očekuju.