Patlidžani punjeni crvenom lećom
UPUTE
KORAK 1: Patlidžane operite, prepolovite, izdubite im sredinu te ih posolite i ostavite sastrane dok ne puste vodu.
KORAK 2: Leću prokuhajte 10-15min u slanoj vodi, ocijedite.
KORAK 3: Ostatak patlidžana koji vam je ostao narežite na kockice, mrkvu naribajte, poriluk (mladi luk) narežite na kolutove.
KORAK 4: Zagrijte malo maslinovog ulja na teflonskoj tavi, dodajte sjemenke gorušćice i kima i kratko popecite. Na to dodajte narezano povrće i nasjeckanu ljutu papričicu (sami odredite koliko želite da bude ljutkasto), te pirjajte dok malo ne omekša. Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
KORAK 5: Peršin i vlasac nasjeckajte na sitno, a fetu (tofu) na male kockice.
KORAK 6: Pomješajte ocijeđenu leću i povrće i u to dodajte 4 žlice u vrh pune posnog sira. U dobivenu smjesu umješajte i narezane začine i sir (ako želite), dodajte pola žličice vegete, pola žličice crvene paprike i popaprite po želji.
KORAK 7: Patlidžane posušite kuhinjskim ubrusom i napunite dobivenom smjesom.
KORAK 8: Poredajte ih u lim za pećenje premazan maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 25 min i onda još 5 min zapecite.
Recept preuzet: Coolinarika
Patlidžan
Očekivani prinos po gredici: 24 - 60 kg
Sadnji po sezoni: 1
Berba po mjesecima
Luk crveni/ljubičasti
Očekivani prinos po gredici: 2,25 kg - 4,5 kg
Sadnji po sezoni: 1
Berba po mjesecima
Mrkva
Očekivani prinos po gredici: 0,05 - 0,25
Sadnji po sezoni: 1
Berba po mjesecima
Paprika
Očekivani prinos po gredici: 16 - 32 kg
Sadnji po sezoni: 1
Berba po mjesecima
Peršin
Očekivani prinos po gredici: 0,1 - 0,25 kg
Sadnji po sezoni: 1
Berba po mjesecima
Mladi luk
Očekivani prinos po gredici: 4,5 - 6 kg
Sadnji po sezoni: 3
Berba po mjesecima