loading

Patlidžani punjeni crvenom lećom

UPUTE

KORAK 1: Patlidžane operite, prepolovite, izdubite im sredinu te ih posolite i ostavite sastrane dok ne puste vodu.

KORAK 2: Leću prokuhajte 10-15min u slanoj vodi, ocijedite.

KORAK 3: Ostatak patlidžana koji vam je ostao narežite na kockice, mrkvu naribajte, poriluk (mladi luk) narežite na kolutove.

KORAK 4: Zagrijte malo maslinovog ulja na teflonskoj tavi, dodajte sjemenke gorušćice i kima i kratko popecite. Na to dodajte narezano povrće i nasjeckanu ljutu papričicu (sami odredite koliko želite da bude ljutkasto), te pirjajte dok malo ne omekša. Na kraju dodajte protisnuti češnjak.

KORAK 5: Peršin i vlasac nasjeckajte na sitno, a fetu (tofu) na male kockice.

KORAK 6: Pomješajte ocijeđenu leću i povrće i u to dodajte 4 žlice u vrh pune posnog sira. U dobivenu smjesu umješajte i narezane začine i sir (ako želite), dodajte pola žličice vegete, pola žličice crvene paprike i popaprite po želji.

KORAK 7: Patlidžane posušite kuhinjskim ubrusom i napunite dobivenom smjesom.

KORAK 8: Poredajte ih u lim za pećenje premazan maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 25 min i onda još 5 min zapecite.

 

Recept preuzet: Coolinarika

Patlidžan sadimo nakon zadnjeg mraza, a berba traje od kolovoza do rujna. Čim plodovi postignu potrebnu veličinu i čvrstoću javit ćemo ti da je urod spreman za berbu i preuzimanje.
Očekivani prinos po gredici: 24 - 60 kg
Sadnji po sezoni: 1

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.
Crveni luk sadimo u travnju kako bi tijekom rujna tvoj urod bio spreman za berbu.
Očekivani prinos po gredici: 2,25 kg - 4,5 kg
Sadnji po sezoni: 1

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.
Mrkvu sadimo od travnja do kraja svibnja, a berba traje od srpnja do listopada. Prvu mrkvu možeš očekivati sredinom srpnja!
Očekivani prinos po gredici: 0,05 - 0,25
Sadnji po sezoni: 1

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.
Papriku sadimo tokom svibnja, dok berba počinje u drugoj polovici srpnja i traje do jeseni. Plodove ćemo brati svaki tjedan, do ranih jesenskih mrazeva.
Očekivani prinos po gredici: 16 - 32 kg
Sadnji po sezoni: 1

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.
Mladi luk pažljivo sadimo početkom travnja. Listovi će se brzo formirati pa ćeš po svoj urod moći doći već u svibnju.
Očekivani prinos po gredici: 4,5 - 6 kg
Sadnji po sezoni: 3

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.