loading

Rižoto od cikle s feta sirom

text

UPUTE

KORAK 1: Zagrijte ulje u velikom loncu. Dodajte luk i ciklu i kuhajte na laganoj-srednjoj vatri 15 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte 1 min. Umiješajte rižu i pržite par minuta, zatim zalijte vinom i pustite da lagano kuha. Dodajte pola temeljca, miješajte dok se ne upije. Dodajte preostali temeljac, žlicu po žlicu, neprestano miješajući dok riža ne postane al dente. Promiješajte parmezan i limunov sok, dodajte još malo temeljca ako se rižoto čini malo gust. Začiniti po želji.

KORAK 2: Pomiješajte fetu s koricom limuna i koprom, ako koristite, i žlicom prelijte rižoto. Završite s malo maslinovog ulja.

Ciklu sadimo od početka travnja pa do sredine svibnja, a berba se odvija u kolovozu i rujnu. Savjetujemo da berbu mlade cikle s ukusnim korijenom naručiš 75 do 90 dana od nicanja.
Očekivani prinos po gredici: 2,25-11,25 kg
Sadnji po sezoni: 2

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.