Rolice od patlidžana punjene mesom
UPUTE
- Operite patlidžan i narežite ga po dužini na tanke komade
- Posolite i ostavite 2 h da odstoji
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Pomiješati u posudi meso, kruh, peršin, jaja, češnjak, sir i posoliti/popapriti po želji
- Osušiti patlidžan od tekućine koju je ispustio
- Na svaki komad patlidžana staviti žlicu smjese s mesom i zarolati
- Slagati zarolane patlidžane u podmazanu posudu za pečenje; pokapati uljem po gornjem dijelu
- Peći 30 minuta
recept: missgastro / foto: pinterest
Patlidžan
Patlidžan sadimo nakon zadnjeg mraza, a berba traje od kolovoza do rujna. Čim plodovi postignu potrebnu veličinu i čvrstoću javit ćemo ti da je urod spreman za berbu i preuzimanje.
Očekivani prinos po gredici: 24 - 60 kg
Sadnji po sezoni: 1
Berba po mjesecima
Očekivani prinos po gredici: 24 - 60 kg
Sadnji po sezoni: 1
Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.