loading

S Gruntekom bez straha od inflacije

Cijene prehrambenih namirnica na hrvatskom tržištu u posljednjih nekoliko mjeseci znatno su porasle zbog inflacije.

 

U nekim europskim zemljama vlada strah od nestašice hrane, a trenutne politička i ekonomska situacija dovode građane u neizvjesnost. 

Prema izvješću ministarstva poljoprivrede SAD-a o globalnim cijenama, do kraja 2022. godine hrana će biti skuplja za tri do četiri posto, a namirnice koje će najviše poskupjeti su suncokretovo ulje, svježe povrće, voće, jaja, mliječni proizvodi i meso peradi. 

 

Domaće cijene ekološkog povrća 

 

Ekološko povrće u Hrvatskoj dostupno je najčešće u specijaliziranim trgovinama, a cijene su znatno veće u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Za pojedino povrće u nekim trgovinama potrebno je izdvojiti i: 

 

  • do 200 kuna za kilogram mladog špinata 
  • do 60 kuna za kilogram smrznutog graška 
  • više od 30 kuna za kilogram blitve, rajčice, celera ili salate
  • više od 20 kuna za kilogram krastavaca 

 

Zbog iznimno visokih cijena, građani se sve češće okreću kupovini u supermarketima ili kupovini povrća pred istekom roka trajanja. Takvo povrće, osim što je generalno slabije kvalitete, najčešće dolazi iz neprovjerenog ili GMO uzgoja. 

 

No dobra je vijest da ste s Gruntekom ‘mirni’ po pitanju trenutne inflacije i cijena. Jedino što raste je naše organsko povrće

 

Zašto je s Gruntekom jeftinije? 

 

Kako se na Grunteku ne bavimo direktnom prodajom povrća, već iznajmljivanjem vrtnih parcela, cijena najma otporna je na inflaciju u sljedećih godinu dana. Ekološko povrće koje uzgojimo je vaše po fiksnoj cijeni, neovisno o mjesecu berbe, količini u kašeti i drugim vanjskim čimbenicima.S Gruntekom nema neočekivanih poskupljenja, a iz tjedna u tjedan možete biti sigurni da na vašu adresu dolazi kašeta visokokvalitetnog i zdravog povrća iz certificiranog ekološkog uzgoja.

 

Vrt na Grunteku je dugoročno ulaganje u obiteljski standard i očuvanje njegove kvalitete. Što ranije unajmite vrt, imate veći utjecaj na raspolaganje vlastitim budžetom. 

 

Više o najmu vrta saznajte na linku, a o našoj priči možete čuti više na društvenim mrežama