Zdrava prehrana: Od kuda krenuti? Donosimo najbolje izvore inspiracije!

Zdrava prehrana: Od kuda krenuti?

jedi zdravo
Zdrava prehrana ne mora biti komlicirana. Istražili smo domaće kuharice, dječju prehranu i vege recepte, a ovo su naši favoriti.

1. Zeleni Život Vege Mama – puno više od klasične kuharice

Mnoge kuharice nude odlične recepte, ali se najčešće se baziraju na osobnim preferencijama i rijetko kada se temelje na provedenim istraživanjima i pouzdanim izvorima. Važno je poznavati ispravne načine obrade i skladištenja namirnica, kao i njihove nutritivne vrijednosti. Zeleni život vege mama zadovoljava sve kriterije! Svaka je namirnica objašnjena jednostavnim rječnikom razumljivim svima. Osim korisnih savjeta za buduće majke i vegetarijansku dječju prehranu sadrži i recepte za alergičare. Sve informacije provjerenesu, a na zadnjim se stranicama nalaze izvori i istraživanja na temelju kojih je napisana ova prekrasna knjiga.

zeleni zivot vege mama
izvor: @zeleni_zivot_vege_mama

2. Burbon i borovnice – najbolji vege blog

Ovaj je blog sa svojih nepunih godinu dana postojanja proglašen najboljim blogom u kategoriji Zdrave i Vegetarijanske hrane u regiji, čime je zaslužio visoko mjesto na našoj ljestvici. Iza tog velikog uspjeha stoji Nataša Rajčević, velika ljubiteljica zdrave hrane i kuhanja koja je svoju strast odlučila podijeliti sa svima vama. Na blogu se mogu pronaći razni recepti koji će probuditi vaša nepca i natjerati vas da se naprosto zaljubite u njih. Iako Nataša uživa spremati pomalo egzotična i mnogima nepoznata jela, često se vraća tradicionalnim receptima pripremajući hranu uz koju su mnogi odrastali. Uz moto Što više boja na tanjuru to bolje! blog Burbon i borovnice dokazuje kako zdrava prehrana ne mora biti komplicirana i dosadna. 

burbon i borovnice
Izvor: @burbon_i_borovnice

3. Food & Mood – dijeta bez gladi

Ako ste si rekli da ne želite više nikada biti gladni, a želite se hraniti zdravo – Food & Mood je profil kojeg trebate pratiti. Autorica bloga Mateja ZvirotićAndrijanić svakodnevno objavljuje recepte nadahnute različitim svjetskim kuhinjama koji su često popraćeni zanimljivim povijesnim činjenicama te korisnim savjetima i trikovima. Mateja će vas naučiti kako uvesti zdrave namirnice u vašu prehranu i pretvoriti ih u nešto savršeno. Vrijeme je da budete veseli, zdravi i nikad više gladni! Osjećajte se poput pravih profesionalaca dok držite kuhaču u ruci.

Food and mood
Izvor: @foodandmoodblog

4. Gladuša sam ja – slatko i zdravo

Je li za vas desert riječ koja se naprosto mora zaboraviti u 2021.? Izbacivanje omiljenih poslastica iz jelovnika najčešće dovodi do brzog odustajanja od dijete. Jesti zdravo ne znači odricati se užitka. Dovoljno je educirati se o poželjnim namirnicama kako biste znali kako ih uklopiti u dnevni meni. Zrinka Zekulić autorica je Gladuša sam ja bloga u kojemu objavljuje recepte za vječite gladuše. Osim deserata Gladuša nudi kreativne recepte za sve obroke u danu te daje vrijedne savjete i tehnike za pripremu jela.

vege blog
izvor: @gladusasamja

Ova godina može biti odlična, ali samo ako sami odlučite da će tako biti. Edukativnog materijala ima i više nego dovoljno, sada je samo potrebno malo volje. Ne čekajte bolje sutra, počnite cijeniti svoje zdravlje već danas. Budite nam zdravi, siti i sretni!

 

Sviđa ti se članak? Podjeli ga na društvenim mrežama.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Bok, ja sam Pero i mogu ti pomoći oko narudžbe i dodatnih pitanja. Sve što trebaš napraviti je ostaviti broj mobitela i odabrati termin u kojem želiš poziv.


    *pon-pet 08-16h