loading

Pečeni patlidžani u ulju

Za pripremu pečenih patlidžana u ulju potrebno vam je oko sat vremena, a svaka se sekunda isplati! Uz ovaj jednostavni recept, uživat ćete u mirisnom povrću i tijekom hladnijih mjeseci.

 

Priprema:

 

  • Narezati patlidžane na ploške široke 1 - 1,5 centimetar, posoliti ih s nekoliko većih prstohvata soli te ostaviti minimalno četrdeset minuta kako bi otpustile vodu. Potom je kriške potrebno oprati u hladnoj vodi i dobro ocijediti. Protvan za pečenje blago nauljiti i poslagati patlidžan. Peči kriške na 180 stupnjeva, petnaestak minuta sa svake strane. 
  • Za to vrijeme nasjeckati češnjak, peršin i začinsko bilje. Bilje odaberite prema vlastitoj želji, ali za puniji okus i miris preporučamo bosiljak, ružmarin i vlasac. 
  • U prethodno steriliziranu staklenku naizmjenično slagati zarolane ploške patlidžana, začinsko bilje i prekrivati maslinovim uljem. Kad napunite staklenku, žlicom istisnite što više zraka smjese. Staklenku zatvorite i prokuhajte u loncu vode (pasterizacija).

Dobar tek! 

PS. Još nije kasno uletjeti u ljetnu dostavu i osigurati si zalihe eko povrća. Unajmi svoj vrt, postani digitalni farmer već danas i radi zimnicu s nama! 

 

Patlidžan sadimo nakon zadnjeg mraza, a berba traje od kolovoza do rujna. Čim plodovi postignu potrebnu veličinu i čvrstoću javit ćemo ti da je urod spreman za berbu i preuzimanje.
Očekivani prinos po gredici: 24 - 60 kg
Sadnji po sezoni: 1

Berba po mjesecima
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XII.