Facebook iconInstagram iconLinkedin iconYoutube icon

Blog

SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA: Gruntek donosi bogat program za sve ljubitelje kuhanja, zelenog života i učenja poslovnih vještina

Pridružite nam se od 1. do 4. prosinca na Sajmovima hrane i zdravog življenja! Najzeleniji sajam u Zagrebu u organizaciji je Zagrebačkog Velesajma, a Gruntek kao partner donosi vam čak 2 panela, 4 predavanja i 4 radionice u sklopu Agrobiz Stagea!

Saznajte više...

Korisnici su tražili, Gruntek isporučuje: Anketa zadovoljstva korisnika u 2022. dala nam je ocjenu odličan!

Na uzorku od 151 korisnika Gruntek je ispitao zadovoljstvo korisnika u sezoni 2022. Usprkos snažnim ljetnim vrućinama, velikoj čazmanskoj oluji koja je uništila dio usjeva, ali i drugim otegotnim okolnostima za eko uzgoj, korisnici su kvaliteti usluge dali najvišu ocjenu!

Saznajte više...

Ne propustite ovogodišnji Sajam hrane i zdravog življenja; čekaju vas zanimljive aktivnosti

Sajmovi hrane i zdravog življenja su središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je ponovno zdrav životni stil, te povratak prirodi i održivom načinu života.

Saznajte više...

Gruntek Charity: 8 tona povrća za one kojima je najpotrebnije

U svijetu se godišnje baci oko 1.3 milijarde tona hrane. To je trećina ukupne proizvodnje hrane na planeti. Pritom većina otpada od hrane ne nastaje u kućanstvu, već u lancu od proizvođača do potrošača. Upravo zato, Gruntek je kao proizvođač povrća odlučio preuzeti odgovornost za vlastite proizvodne 'viškove'.

Saznajte više...

Kako se boriti s trendom masovnog davanja otkaza?

Globalne, ali i hrvatske tvrtke, nakon pandemije zahvatio je trend koji sve više zabrinjava poslodavce – the great resignation trend. Možemo ga definirati kao masovno davanje otkaza ili odlazak radnika iz kompanija zbog nezadovoljstva trenutnim radnim mjestom.

Saznajte više...

Benefit koji osigurava povrat ulaganja od čak 150% - zaposlenici ga mogu ponijeti i doma

Zaposlenici povećavaju produktivnost pravilnom prehranom te im to omogućuje da posao obavljaju učinkovitije. Ne samo da će uštedjeti slobodno vrijeme odlaska na tržnicu ili supermarket nego štede vrijeme u pripremi namirnica jer imaju proizvode prema kojima pripremaju obrok. Dodatno – tim benefitom se doslovce hrane.

Saznajte više...

Ulaganje u dobrobit zaposlenika može biti jedna od najboljih stvari koje vaša tvrtka radi

Ulaganjem u poticanje zdrave prehrane koja je u izravnoj vezi s povećanjem produktivnosti i lojalnosti, smanjenjem izostanaka s posla zbog zdravlja, jačanjem zajednice tvrtke i poboljšanjem ukupnog zadovoljstva zaposlenika zatvara se krug sretnog i zadovoljnog zaposlenika.

Saznajte više...

Analiza sezone: Gruntek je duplo jeftiniji od maloprodaje, a naši korisnici štede više od 2700 kn!

Priveli smo kraju još jednu sezonu berbe ekološkog povrća na Grunteku i podvukli crtu na dosadašnje 22 isporuke.

Saznajte više...

Dok ti radiš, tvoj benefit raste – Gruntek za tvrtke

Postanite prepoznatljiva tvrka koja brine o svojim zaposlenicima u svakom obliku. Budite poslodavac za kojeg zaposlenici žele raditi.

Saznajte više...

Batat kao sve više prihvaćena biljna kultura u Hrvata – evo kako ga uzgajamo na Grunteku

Batat je osnovna namirnica u mnogim dijelovima svijeta, u posljednje vrijeme i u Lijepoj našoj. Odličan su izvor vlakana, kalija, vitamina i drugih bitnih nutrijenata. Još mu je naziv „slatki krumpir“ zbog teksture i izgleda, međutim nisu u srodstvu.

Saznajte više...

Prvo povrće, onda voće: početak dohrane u prvoj godini života

Prva godina života uzbudljiva je i puna događaja kako za dijete, tako i za roditelje. Za pravilan rast i razvoj, od iznimne je važnosti da se djetetu osigura pravilna prehrana adekvatna za dob. Različite faze životnog ciklusa diktiraju različite potrebe za hranjivim tvarima.

Saznajte više...

Moja Gruntek kuhinja: srebrenac, ljubičasti, vlasac ili mladi luk?


Na Grunteku smo ove godine posadili četiri slasne vrste eko luka. Dok ljubičasti luk i srebrenac sadimo u travnju, a beremo i sušimo u rujnu, mladi luk sijemo tri puta tijekom sezone kako bismo osigurali prinos od prve do zadnje dostave.

Saznajte više...

Luk - prirodni antibiotik s blagotvornim djelovanjem

Luk je od davnina poznat kao prirodni antibiotik i antiseptik. Kultiviran je 5000 godina prije Krista, a bogat je gotovo svim vitaminima, mineralima i vlaknima. Blagotvorno djelovanje luka učinilo ga je omiljenom namirnicom u stara vremena, a pronašao je i svoje mjesto u nekim zanimljivim, pomalo duhovitim narodnim običajima regije.

Saznajte više...

Nema predaje u Čazmi: Gruntovčani otporni na olujne metke nastavljaju radom

Čupalo stabla, nosilo krovove, prevrtalo kamione. Nevrijeme i scene koje se ne pamte u Čazmi sustigle su i Gruntek. No vrijedni Gruntovčani se ne predaju i nastavljaju radom unatoč svim nedaćama koje su pogodile usjev.

Saznajte više...

Kratki vodič kroz ekološki uzgoj cikle – povrće bogato ljekovitim svojstvima

Gotovo svi teže poboljšanju kvalitete vlastite prehrane te zdravlju organizma. U vremenu nametnutih trendova i rješenja zdravog življenja često se izgubimo u onim istinskim potrebama. Cikla koja je ekološki uzgojena bez pesticida i mineralnih gnojiva neusporediva je kvalitetom konvencionalnog uzgoja, a obiluje vitaminima B i C te mineralima željezom, kalcijem, magnezijem i kalijem.

Saznajte više...

Ekološki uzgoj paprike sve više zastupljen – plodni proizvođač s velikim rasponom okusa

Ljudi se sve više okreću zdravim navikama, prehrani te eko uzgoju koji ne uključuje korištenje pesticida i mineralnih gnojiva. Paprika koja je uzgojena u vanjskim uvjetima neusporediva je kvalitetom iz plastenika ili hidproponskog uzgoja. Dolaze u raznim oblicima, bojama i okusima – od slatkog do izrazito vatrenog.

Saznajte više...

Povrtni povratak u školske klupe!

Početak nove školske godine idealno je vrijeme za planiranje vaših i djetetovih zdravijih životnih navika. Školarcima je za bolje pamćenje i koncentraciju, učenje, ali i njihov cjelokupan pravilan rast i razvoj važno da svoj organizam svakodnevno opskrbljuju raznolikim namirnicama. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji vam u tome mogu pomoći.

Saznajte više...

Zimnica s Gruntekom: začini si zimu pečenim patlidžanima u ulju

Ekipa s Grunteka zna da je pravo vrijeme za pripremu zimnice, a prvi na redu su naši ekolološki patlidžani. Za pripremu pečenih patlidžana u ulju potrebno vam je oko sat vremena, a svaka se sekunda isplati! Uz ovaj jednostavni recept, uživat ćete u mirisnom povrću i tijekom hladnijih mjeseci.

Saznajte više...

Employer branding trendovi: Wellbeing zaposlenika

Užurbani tempo modernog života jedna je od velikih zdravstvenih briga.

Saznajte više...

Vrt na Grunteku uredi i 1000 kuna uštedi!

Tijekom sezone berbe našeg ekološkog povrća, odlučili smo nagraditi svoje vjerne korisnike koji rado provode vrijeme na Grunteku.

Saznajte više...

Tri savjeta za manje otpada od hrane

Gospodarenje otpadom jedan je od gorućih svjetskih ekonomskih problema.

Saznajte više...

Kava na Grunteku: Intervju s arhitekticom Sabinom Sabljić o održivom stanovanju

Održiv način života postao je sve važniji, a uzgoj ekološkog povrća kojim ne zagađujemo okoliš budućnost je proizvodnje hrane.

Saznajte više...

Plant-based prehranom čuvamo vlastito zdravlje, ali i zdravlje Zemlje

Sve veći broj ljudi prelazi na biljnu prehranu upravo iz razloga vezanih uz poboljšanje zdravlja, ali i etičkih razmatranja klimatskih promjena te dobrobiti životinja.

Saznajte više...

Mate Rimac se pridružuje najvećem proizvođaču eko povrća - Grunteku

Zeleni projekti poput Grunteka i vizionari poput Rimca pravi su primjer javnosti.

Saznajte više...

Ekološki uzgoj patlidžana na Grunteku

Patlidžan je biljka koja je jako cijenjena na području Mediterana, Azije, Afrike te ju na tim područjima nazivaju mesom jer je bogata biljnim bjelančevinama, a male je kalorične vrijednosti. Može se saditi u zatvorenim prostorima (staklenici, plastenici) te na otvorenom polju.

Saznajte više...

Moderni način ulaganja u održivu budućnost

Svakodnevno smo okruženi pojmovima održivost, green lifestyle, green living i održiva budućnost. O čemu je zapravo riječ?

Saznajte više...

Terapijski vrtovi: greenliving u urbanim sredinama

Uloga prirode u užurbanim gradskim životima postaje sve važnija, a boravak među zelenim površinama jedan je od savršenih načina kako pobjeći od gradskog asfalta i pustiti mozak na pašu.

Saznajte više...

Košarice ekološkog povrća kroz sezonu

Sezona berbe ekološki uzgojenog povrća na Grunteku je počela, a dostave već stižu na prve adrese!

Saznajte više...

Očekivani kalendar sezonskog povrća

Donosimo vam kalendar očekivane berbe kako biste uvijek znali što očekivati u vrijeme dostave!

Saznajte više...

Gruntekova kuhinja: začini si doručak ukusnim namazom od svježeg graška

Tjedne dostave s Grunteka sve su obilnije, a namirnice i ljetna vrućina nisu najsretniji par. Povrće koje ne pojedemo možemo zamrznuti ili konzervirati, ali i biti kreativni.

Saznajte više...

S Gruntekom bez straha od inflacije

Cijene prehrambenih namirnica na hrvatskom tržištu u posljednjih nekoliko mjeseci znatno su porasle zbog inflacije.

Saznajte više...

Kako će vaše dijete zavoljeti povrće

Ako ste roditelj, zasigurno ponekad ”muku mučite” s djetetom koje umjesto povrća radije bira slatkiše. No ne brinite, jer uz Gruntekove savjete mukama je došao kraj!

Saznajte više...

Laboratorij zabave & Gruntek: Eko kamp za ekološki osviještene mališane

Od 11. do 15. srpnja u zagrebačkom prostoru Laboratorija zabave održat će se LabZab Eko kamp za djecu predškolske i školske dobi, a djeca će u sklopu kampa posjetiti i Gruntek!

Saznajte više...

Pravilna prehrana za pravilan rast i razvoj - uvođenje povrća u dohranu djeteta

Prva godina života uzbudljiva je i puna događaja kako za dijete, tako i za roditelje. Za pravilan rast i razvoj, od iznimne je važnosti da se djetetu osigura pravilna prehrana adekvatna za dob. Različite faze životnog ciklusa diktiraju različite potrebe za hranjivim tvarima.

Saznajte više...