Česta pitanja

Povrće, sadnja, berba

Plaćanje

Vrtovi na Grunteku smješteni su u zelenoj oazi u okolici Čazme, na samo sat vremena od Zagreba. Klikni na link i pogledaj lokaciju.

Svaki vrt na Grunteku u dobrim je rukama Krunoslava koji je glavni tehnolog i koordinator tima poljoprivrednika, Silvije iz tvrke Genea koja konzultira poljoprivrednike u segmentu ekološke zaštite protiv štetnika i nametnika, Mirjane koja svaku subotu dočekuje sve korisnike vrtova, Filipa koji priprema kašete s povrćem i vrijedne ekipe koja svakodnevno održava i uređuje vrtove.

Možete odabrati 8 od 15 vrsta povrća: batat, blitvu, ciklu, crveni luk, grašak, krastavce, kupus i kelj, mahune, mladi luk, mrkvu i peršin, papriku mix (crvena, žuta i zelena), patlidžan, rajčicu, salatu mix (puterica, endivija i zelena salata) i tikvice. Cijelu ponudu povrća možete provjeriti na ovom linku: https://mojgruntek.hr/lista-povrca/.

Proces sadnje i uzgoja pod nadzorom je nadležnog tijela za kontrolu ekološke proizvodnje i zasada je u rukama pouzdanih poljoprivrednika. Ipak, naš je cilj kroz besplatnu edukaciju prenijeti sva potrebna znanja o sadnji i berbi kako bi se barem mali dio korisnika vrtova  transformirao iz klasičnog kupca u modernog proizvođača vlastite hrane. Nakon položene edukacije s praktičnom radionicom te nakon dobivenog certifikata korisnici će moći samostalno saditi svoje povrće na Grunteku.

Svo povrće na Grunteku certificiranog je ekološkog uzgoja. Povrće uzgajamo prema ekološkim principima pri čemu ne koristimo štetne pesticide i agrokemikalije. Sjeme nabavljamo isključivo s popisa eko službenih proizvođača. Prirodnim načinima obrade i zaštite tla poštujemo zakone prirode, potičemo bioraznolikost te dobivamo zdrav i prirodan urod iz potpuno pouzdanog i kontroliranog izvora.

Postoje razne vrste organskog gnojiva koje služe za popravak degradiranog tla te koje pospješuju rast korijena i klijavost sjemena. One se proizvode od specifičnih biljnih koncentrata kako ne bi narušile ekološki uzgoj u bilo kojem smislu.  U biološkoj zaštiti se koriste i korisni kukci – prirodni neprijatelji štetnika. Naš će tim vrlo transparentno obavljati sve procese na Grunteku, dokumentirajući svaku aktivnost koja će biti vidljiva na tvom korisničkom sučelju. 

Plastenici na Grunteku služe za uzgoj presadnica. Kada presadnicama dođe vrijeme za sadnju, poljoprivrednici ih sele iz staklenika i pažljivo ih sade, prepuštajući ih prirodnom ciklusu rasta i uzgoja.

Povrće se bere rano ujutro te se stavlja u sabirnu stanicu, na idealnu temperaturu, gdje čeka dostavu za isti dan ili preuzimanje koje je naručeno za taj dan. Na taj će naćin povrće uvijek biti svježe i mirisno.

Dostava je moguća isključivo na području Zagreba. Ako ste na duljem godišnjem odmoru naša je preporuka da promijenite adresu dostave kako bi vaše svježe povrće stiglo pred vrata vaše obitelji ili prijatelja u Zagrebu. Podijelite svoju sreću s drugima. 🙂

Plaćanje

Najam vrta košta 199 kn mjesečno, odnosno 2.388 kn godišnje, a cijena uključuje podizanje vrta, obradu zemlje i pouzdan ekološki uzgoj tijekom cijele sezone. Vrt ima 8 povrtnih gredica po 5 m2, što daje dovoljno povrća za tjedne potrebe tročlane obitelji. Dodatni trošak je sadnja povrća koja se jednokratno plaća oko 250 kn, ovisno o tome koje povrće odaberete za svoj vrt. 

Kada zbrojimo cijenu najma vrta te cijenu sadnje, zaključujemo da proizvodnja vlastitog povrća na Grunteku košta oko 20% manje u odnosu na tržišnu cijenu eko povrća.

Cijena sadnje ovisi o odabiru povrća i iznosi oko 250 kn. Cijene povrća dostupne su na ovom linku: https://mojgruntek.hr/perin-vrt/ .

Za tu će cijenu očekivati godišnji urod od oko 100 kg ekološki uzgojenog povrća. Berba će se protezati u rasponu od 6 mjeseci, odnosno od travnja do kraja listopada.

ONLINE PLAĆANJE 
1.) Jednokratno plaćanje = 2.388 kn
2.) Plaćanje na 12 rata = 199 kn

PLAĆANJE PO PONUDI
Ako ne koristite kartice pošaljite nam upit na info@mojgruntek.hr i naš će vam prodajni tim u najkraćem mogućem roku  izdati uplatnicu. 

Online plaćanje na Gruntek webu podržava sljedeće kartice: Master Card, Maesto, Visa i Diners.

Tri su opcije preuzimanja povrća:
(1)
Samostana berba povrća je besplatna (dobijete besplatnu edukaciju i poklon set za prvu berbu povrća)
(2) Preuzimanje povrća na Grunteku plaća se 5 kn po jednoj gredici (berba + pakiranje).
(3) Dostava košta: 5 kn po gredici (berba + pakiranje) te 40 kn za dostavu paketa.

Gruntek je moguće platiti jednokratno ili na 12 obroka/rata. Ako vam sustav ne nudi opciju odabira rata molimo Vas da provjerite s Vašom bankom imate li omogućeno plaćanje na 12 rata. RBA i Zaba Maestro ne omogućuju svojim klijentima plaćanje na rate online.

Dostavu svježeg povrća organiziramo samo za područje Grada Zagreba. Ipak, ako jako želite imati vrt i u mogućnosti ste samostalno organizirati dostavu, ili barem povremeno dolaziti na svoj vrt, možemo napraviti iznimku i omogućiti vam najam vrta na Grunteku. U tom nam se slučaju javite na info@mojgruntek.hr.