Facebook iconInstagram iconLinkedin iconYoutube icon

Česta pitanja

Povrće, sadnja, berba

 

Vrtovi na Grunteku smješteni su u zelenoj oazi u okolici Čazme, na samo sat vremena od Zagreba. Klikni na link i pogledaj lokaciju.

Svaki vrt na Grunteku u dobrim je rukama Krunoslava koji je glavni tehnolog i koordinator tima poljoprivrednika, Silvije iz tvrke Genea koja konzultira poljoprivrednike u segmentu ekološke zaštite protiv štetnika i nametnika, Mirjane koja svaku subotu dočekuje sve korisnike vrtova, Filipa koji priprema kašete s povrćem i vrijedne ekipe koja svakodnevno održava i uređuje vrtove.

Proces sadnje i uzgoja pod nadzorom je nadležnog tijela za kontrolu ekološke proizvodnje i zasada je u rukama pouzdanih poljoprivrednika. Ipak, naš je cilj kroz besplatnu edukaciju prenijeti sva potrebna znanja o sadnji i berbi kako bi se barem mali dio korisnika vrtova transformirao iz klasičnog kupca u modernog proizvođača vlastite hrane. Nakon položene edukacije s praktičnom radionicom te nakon dobivenog certifikata korisnici će moći samostalno saditi svoje povrće na Grunteku.

Trenutno u trima paketima postoje na izbor 30 povrtnih kultura koje se sezonski dostavljaju po vremenu uroda. Posebnost u Gruntek premium vrtu je mogućnost izbora odabira posađenih i dostavljenih povrtnih kultura. 

 

Sve povrće na Grunteku certificiranog je ekološkog uzgoja. Povrće uzgajamo prema ekološkim principima pri čemu ne koristimo štetne pesticide i agrokemikalije. Zato sjeme nabavljamo isključivo kod službenih eko proizvođača (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_01_11_203.html). Zaštitom tla i prirodnom obradom poštujemo zakone prirode, potičemo bioraznolikost te dobivamo zdrav i prirodan urod.

Postoje razne vrste organskog gnojiva koje služe za popravak degradiranog tla te koje pospješuju rast korijena i klijavost sjemena. One se proizvode od specifičnih biljnih koncentrata kako ne bi narušile ekološki uzgoj u bilo kojem smislu. U biološkoj zaštiti se koriste i korisni kukci – prirodni neprijatelji štetnika. Naš će tim vrlo transparentno obavljati sve procese na Grunteku, dokumentirajući svaku aktivnost koja će biti vidljiva na tvom korisničkom sučelju.

Staklenici na Grunteku služe za uzgoj presadnica. Kada presadnicama dođe vrijeme za sadnju, poljoprivrednici ih sele iz staklenika i pažljivo ih sade, prepuštajući ih prirodnom ciklusu rasta i uzgoja.

Povrće se bere rano ujutro te se stavlja u klimatiziranu prostoriju na idealnu temperaturu. Tako vaše povrće ostaje svježe i mirisno - sve do preuzimanja.

Podizanje i održavanje vrta složen je i dugotrajan proces koji traje 12 mjeseci, a plodovi se ubiru u periodu od 6 mjeseci.
 
Proces je podijeljen u nekoliko faza:
  • priprema tla - provjera kvalitete tla, oranje, tanjuranje, frezanje i sva potrebna obrada te ovisno o situaciji prihrana potrebnim nutrijentima
  • formiranje gredica te sjetva i sadnja - konstantna prihrana i zaštita od nametnika za jačanje biljaka i povećanje prinosa
  • berba povrća - najslasniji period u godini
  • obrada tla na završetku sezone berbi

Kako bismo se pobrinuli da nijedan komad povrća ne završi u otpadu, nudimo mogućnost promjene adrese za dostavu, kako bi vaše svježe povrće stiglo pred vrata vaše obitelji ili prijatelja u Zagrebu. Također, postoji mogućnost dostave vaše kašete povrća u dječje domove. Podijelite svoju sreću s drugima. :)

Plaćanje

 

 

Gruntek nudi mogućnost pretplate na sljedeće pakete usluga: Gruntek mini, Gruntek maxi i Gruntek premium.

 

Cijena pretplate Gruntek premium iznosi 79 EUR* mjesečno, a paket usluga uključuje podizanje i održavanje vrta, natpisnu ploču s nazivom vrta, obradu tla, prihranu i zaštitu bilja, navodnjavanje, sadnju, sadni materijal, berbu, dostavu i/ili isporuku, korištenje piknik zone i edukativne sadržaje.

 
Cijena pretplate Gruntek maxi paketa usluga iznosi 59 EUR* mjesečno, a uključuje korištenje i održavanje vrta, obradu tla, prihranu i zaštitu bilja, navodnjavanje, sadnju, sadni materijal, berbu, dostave dostavu i/ili isporuku. 
 
Cijena pretplate Gruntek mini paketa usluga iznosi 49 EUR* mjesečno, a uključuje korištenje i održavanje vrta, obradu tla, prihranu i zaštitu bilja, navodnjavanje, sadnju, sadni materijal, berbe i dostave. 
 
Plodovi (povrće) nisu predmet plaćanja već količina dostave ovisi o uspješnosti sezone, te zaprimljenim narudžbama dostave korisnika usluga.
 
*Cijena pretplate odnosi se na sklapanje ugovora od minimalno godine dana.
 

Plaćanje je moguće online - jednokratno transakcijsko plaćanje ili na rate (do 12 rata). 

Najam vrta na Grunteku možete platiti jednokratno ili na rate, ako to dozvoljava vaša bankovna kartica. Ako Vam sustav ne nudi opciju plaćanja na rate, provjerite sa svojom bankom imate li uopće tu mogućnost.

Naravno! Najam vrta na Grunteku traje godinu dana, a sve berbe koje ne "iskoristite" u ovoj sezoni, prenose se u iduću. 

Trenutno nudimo mogućnost najma i dostave na kućnu adresu za Zagreb, Samobor, Svetu Nedjelju, Veliku Mlaku, Veliku Goricu, Gornju i Donju Zdenčinu, Zaprešić i Dugo Selo.

 

Zbog povećanog interesa dodali smo lokacije Rijeka i Opatija. kašete povrća će biti dostavljene na jednu o lokacija po izboru: parking pored stadiona Katrida (Rijeka) i Preluk preko puta stanice za tehnički pregled (Opatija).

 

Ako ste zainteresirani možete nam se javiti na [email protected] kako bismo u skoroj budućnosti razmotrili ideju najma vrtova i dostave u vašoj županiji.

Ne! U novim paketima su sve usluge uključene u cijenu što podrazumijeva održavanje, prihranu, sadnju, berbu, zaštitu i navodnjavanje tla te dostave.