loading

Česta pitanja

Uzgoj & povrće

Gruntek je pod nadzorom našeg stručnog tima koji se brine o svakom koraku u procesu uzgoja. Vodstvo nad proizvodnjom preuzima agronomka Ines Dundović, koja je svoj status stekla uzgojem visoko kvalitetnog povrća. Ines je već uzgajala povrće po najvišim međunarodnim standardima, a sada, sa Gruntekom, ulazi i u ekološki nadzor.

Naš tim nadzire sve faze proizvodnje i osigurava da se u našim vrtovima ne koriste pesticidi ni herbicidi, što doprinosi očuvanju okoliša i kvaliteti našeg povrća. Osim toga, tim uključuje i osoblje koje se brine o održavanju i uređivanju vrtova kako bi osigurali njihovu kvalitetu i produktivnost.

Možda najjasniji pokazatelj kvalitete bit će stalne analize povrća, koje će pretplatnicima u realnom vremenu potvrđivati kvalitetu povrća, odnosno konkretnije, odsutnost pesticida na tlu, lišću i plodovima.
Naša usluga trenutno ne omogućava korisnicima samostalno saditi povrće na vrtovima Grunteka. Proces sadnje i uzgoja povrća je pod nadzorom stručnog tima Grunteka kako bismo osigurali dosljednu kvalitetu i iskustvo za naše korisnike. Ovaj pristup omogućava optimalne uvjete za rast i razvoj povrća te osigurava najkvalitetnije proizvode bez potrebe za vlastitim ulaganjem vremena i znanja u proces uzgoja.
U našim paketima trenutno imate 25+ raznovrsnih povrtnih kultura koje se sezonski dostavljaju u skladu s njihovim vremenom uzgoja. Gruntek Premium vrt omogućuje vam dodatnu fleksibilnost kroz mogućnost odabira željenih povrtnih kultura.
Sjeme koje se koristi za sadnju na našim vrtovima nabavljamo iz pouzdanih izvora. Kroz naš proces uzgoja, pažljivo biramo visokokvalitetno sjeme koje je prilagođeno našim klimatskim uvjetima. Naš pristup uzgoju naglašava važnost zaštite tla i prirodne obrade, te promiče bioraznolikost kako bismo osigurali zdrav i prirodan urod.
Na Grunteku se koriste različite metode zaštite koje su usklađene s principima očuvanja okoliša. Umjesto korištenja štetnih kemikalija, koristimo organska gnojiva koja poboljšavaju kvalitetu tla i potiču zdrav rast biljaka. Također, koristimo biološku zaštitu koja uključuje prirodne neprijatelje štetnika, kao što su korisni kukci. Naš tim dokumentira sve procese na Grunteku, pružajući vam transparentnost i uvid u sve aktivnosti putem vašeg korisničkog sučelja.
Staklenici na Grunteku imaju ključnu ulogu u uzgoju zdravih i snažnih presadnica. Naši poljoprivrednici pažljivo njeguju presadnice u staklenicima kako bi osigurali optimalne uvjete za njihov rast i razvoj. Kada presadnicama dođe vrijeme za presađivanje, selimo ih iz staklenika i sadimo ih u vrtove, gdje se prepuštaju prirodnom ciklusu rasta i razvoja.

Zimi obrađujemo tlo i pripremamo se za iduću sezonu. Na Grunteku povrće ne raste u plastenicima i staklenicima koji se griju na lož ulje ili naftu što zagađuje okoliš, a zaštita okoliša naš je glavni zadatak.
Nakon berbe rano ujutro, svježe ubrano povrće odmah se stavlja u posebno klimatiziranu prostoriju koja održava optimalnu temperaturu. Ova temperatura je pažljivo kontrolirana kako bi se osiguralo da povrće ostane svježe i mirisno sve do trenutka preuzimanja. Na taj način garantiramo da će vaše povrće zadržati svoju svježinu i visoku kvalitetu čak i prije nego što ga preuzmete
Minimalno trajanje ugovorne obaveze je 12 mjeseci. Odlučili smo kreirati ovakav oblik pretplate kako bismo olakšali financijski teret našim korisnicima, omogućujući im stabilnost u plaćanju i predvidljivost u budžetu. Razlog za to je što se radi o dugoročnom planu. S obzirom na prirodu procesa uzgoja i održavanja kvalitete povrća, potrebno je osigurati stabilnost i kontinuitet. Na taj način, korisnici mogu računati na redovitu opskrbu svježim i ukusnim povrćem tijekom sezone.
Vaša udobnost nam je važna! Ako se dogodi da niste u mogućnosti preuzeti svoju dostavu povrća u planiranom tjednu, nudimo vam fleksibilnost da promijenite adresu dostave prema vašim potrebama. Tako vaše svježe povrće može biti dostavljeno pred vrata vašeg doma, kod vaših prijatelja u Zagrebu ili može biti preuzeto na našim punktovima u Rijeci, Opatiji i Varaždinu. Nadalje, kako bismo aktivno sudjelovali u smanjenju otpada hrane, trudimo se da nijedan komad povrća ne završi u otpadu. Vaša kašeta povrća također može biti donirana dječjim domovima ili pučkim kuhinjama, omogućujući vam da podijelite svoju sreću s drugima. Vaša udobnost i podrška u očuvanju okoliša su naši prioriteti!
Naše povrće prolazi kroz rigorozne testove kako bismo osigurali njegovu čistoću i kvalitetu. Sve povrtne kulture pažljivo se testiraju kako bi se osiguralo da nisu tretirane kemijskim pesticidima i herbicidima. Naš stručni tim poljoprivrednika, vođen tehnologinjom Ines Dundović, posvećen je održavanju visokih standarda kroz svaki korak procesa uzgoja. Ako želite, uvijek ste dobrodošli osobno posjetiti Gruntek i uvjeriti se u naše prakse i kvalitetu. Vaša sigurnost i povjerenje su od najveće važnosti za nas!
Naša ponuda ograničena je na slatke poslastice poput lubenica i dinja. Naš glavni fokus i dalje ostaje na raznolikom asortimanu povrća koje nudimo. Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite saznati više, slobodno nas kontaktirajte!
Prosjek težine košarice u određenom paketu predstavlja prosječnu težinu povrća tijekom cijele sezone. Na početku sezone, kada su dominantne lisnate kulture poput salate i blitve, košarice mogu biti manje jer takvo povrće ima manju težinu. Međutim, kako sezona napreduje, teže povrtne kulture poput rajčica, paprika, tikvica postaju dostupne, što rezultira težim košaricama. Dakle, nazivamo je prosječnom težinom jer kad se zbroje težine svih košarica tijekom sezone, dobivamo prosjek koji odražava raznolikost i dinamiku dostupnog povrća.
Za korisnike Gruntek Mini i Maxi paketa, izbor povrća nije moguć u tjednim dostavama. U Mini i Maxi paketu dostavit ćemo vam košaricu sezonskog miksa koji sadrži raznovrstan izbor povrća sukladan trenutnoj zrelosti povrtnih kultura.

Ukoliko koristite Premium paket, imate mogućnost izostavljanja određenih kultura iz košarice koje ne želite ili ne smijete konzumirati.
Ako koristite Premium paket, svakako! Međutim, u slučaju ostalih paketa, nažalost, biranje povrća nije moguće. U tom slučaju, možda biste mogli razmisliti o poklanjanju viška povrća susjedima ili prijateljima.
Narudžba se radi svaki tjedan kako bismo spriječili nepotrebni food waste i osigurali da nijedan komad povrća ne završi u otpadu. Također, biranje adrese ili punkta za dostavu košarice potvrđuje vašu narudžbu za nadolazeći tjedan. Korisnici PREMIUM vrtova mogu odabrati koje povrće (kulture koje su u tom trenu zrele) žele u svojim košaricama za sljedeći tjedan.

Ulaskom u sučelje sa svojim login podacima birate na koju adresu/punkt želite da Vam se isporuči košarica i time potvrđujete svoju narudžbu za nadolazeći tjedan. Korisnici PREMIUM vrtova imaju dodatan korak u kojem mogu odabrati koje povrće žele u svojim košaricama za sljedeći tjedan.
Na Grunteku smo transparentni i uvijek otvoreni za posjetitelje. Slobodno nas posjetite i istražite našu oazu svježeg povrća i prirode. Naši Gruntovčani su uvijek spremni za srdačan doček i na vaša pitanja. Molimo vas samo da nas unaprijed obavijestite telefonom ili putem e-pošte na info@mojgruntek.hr nekoliko dana unaprijed kako bismo mogli obavijestiti kolege na vrtovima o vašem dolasku i pripremiti se za vaš posjet.
Povrće se dostavlja u ekološki prihvatljivim drvenim košaricama, poznatima kao kašete. Nakon svake dostave, poželjno je da vratite košarice kako bismo ih ponovno upotrijebili i aktivno sudjelovali u smanjenju otpada i očuvanju okoliša.
U ponudi nemamo začinsko bilje.
Svakako! Troškove i povrće dijelite onako kako vam najviše odgovara - jedan korisnički račun, jedna cijena i jedna dostava svakog tjedna. Svaki tjedan imate mogućnost odabrati željenu adresu dostave, pa čak iako vaš prijatelj ili član obitelji živi u drugom gradu poput Rijeke, Opatije ili Varaždina, dok vi boravite u Zagrebu.

Međusobno se dogovarate o načinu plaćanja pretplate te rasporedu dostave tjedne košarice. Važno je napomenuti da nije moguće podijeliti košaricu na pola - dostavljamo cijelu košaricu svakom korisniku. No, sami možete odabrati način podjele, primjerice jedan tjedan dostava ide jednom korisniku, drugi drugom; ili dostava na poslovnu adresu gdje možete podijeliti košaricu s kolegama. Bitno nam je osigurati da ste svaki tjedan opskrbljeni najkvalitetnijim povrćem!
Kada se bliži vrijeme berbe, redovito komuniciramo s našim korisnicima kako bismo ih obavijestili o sastavu tjedne košarice. Također, naš direktor, poznat kao GrunTino, redovito priprema video najave za tjedne košarice. Ovi videi pružaju uvid u sadržaj sljedeće dostave, omogućavajući vam da unaprijed planirate svoje obroke i iskoristite svježe povrće na najbolji mogući način.

U korisničkom sučelju koje smo posebno dizajnirali za naše korisnike, možete pronaći detaljan popis svih povrtnih kultura koje trenutno imamo u ponudi, uz informacije o njihovom stupnju zrelosti. Sve ovo možete pronaći na našoj web stranici, a također ćemo vas redovito obavještavati putem e-pošte o svim novostima i dostupnim opcijama. Ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć, uvijek smo tu za vas!
Povrće s Grunteka ne nabavlja se na veleprodajnim tržnicama i hladnjačama po aktualnim tržišnim cijenama - te cijene variraju i generalno stalno rastu. Pretplatom je osigurano da proizvođač zna tko su mu kupci i koliko ih ima, da se za njih osigura najsvježije ubrano povrće, isti dan kad se dostavlja. A pošto se trošak kupcu ne mijenja po najmanje 12 mjeseci, kupac ne plaća više, bez obzira na stanje na tržištu.

Dostava

Pretplata na usluge Grunteka nudi tri različita paketa: Gruntek Mini, Gruntek Maxi i Gruntek Premium.

Gruntek MINI:
• Cijena pretplate: 59 EUR mjesečno.
• Ovaj paket uključuje jednogodišnju pretplatu na mješavinu sezonskog povrća.
• Prosječna težina dostavljene košarice je 6 kg/tjedno.
• Predviđeno je 24 isporuke po sezoni.
• Paket uključuje mogućnost dostave košarice na adresu ili na punkt te slatki dodatak (lubenicu i dinju).

Gruntek MAXI:
• Cijena pretplate: 69 EUR mjesečno.
• Ovaj paket uključuje jednogodišnju pretplatu na mješavinu sezonskog povrća.
• Prosječna težina dostavljene košarice je 10 kg/tjedno.
• Predviđeno je 24 isporuke po sezoni.
• Paket također uključuje mogućnost dostave košarice na adresu ili na punkt te slatki dodatak (lubenicu i dinju).

Gruntek PREMIUM:
• Cijena pretplate: 79 EUR mjesečno.
• Ovaj paket uključuje jednogodišnju pretplatu na povrće po vašem izboru.
• U paketu imate mogućnost odabrati minimalno 5 do maksimalno 10 različitih vrsta povrtnih kultura za tjednu dostavu (od 25+ kroz sezonu).
• Prosječna težina dostavljene košarice je 10 kg/tjedno.
• Paket također uključuje mogućnost dostave košarice na adresu ili na punkt te slatki dodatak (lubenicu i dinju).
• Mogućnost odabira vrsta povrća za dostavu na tjednoj bazi.
Postoje dva načina plaćanja za Gruntek:

1. Pretplata (Subscription):
• Pretplata se ugovara na godinu dana, a plaća se mjesečno.
• Prilikom online plaćanja, pri prvoj kupnji, plaćate prvu ratu pretplate. Sve ostale rate se automatski skidaju s vašeg računa svaki mjesec, sukladno datumu ugovaranja pretplate.

2. Jednokratna uplata na transakcijski račun:
• Korisnici mogu izvršiti jednokratnu uplatu na transakcijski račun.
Trenutno nudimo mogućnost dostave na kućnu adresu i dostavne punktove na području Grada Zagreba i zagrebačke županije.

Dostavni punktovi za Zagreb su:

• Parking kod KRAŠ-a
• Južni parking Zagrebačkog velesajma
• Parking kod SKY OFFICE-a u Rudešu

Za područje Rijeke, Opatije i okolice te Varaždina organizirali smo dostavu na punktove za preuzimanje:

Dostavni punktovi za Rijeku i Opatiju su:

• Preluk
• Parking kod brodogradilišta 3. maj
• Parking iznad Sveučilišnog kampusa (bivši Tenk)

Dostavni punktovi za Varaždin su:

• Tehnološki park Varaždin, Zagrebačka cesta

Ako ste zainteresirani, možete nam se javiti na info@mojgruntek.hr kako bismo u skoroj budućnosti razmotrili ideju dodatnih dostavnih punktova i u vašoj županiji.
Vaša udobnost nam je važna! Ako se dogodi da niste u mogućnosti preuzeti svoju dostavu povrća u planiranom tjednu, nudimo vam fleksibilnost da promijenite adresu dostave prema vašim potrebama. Tako vaše svježe povrće može biti dostavljeno pred vrata vašeg doma, kod vaših prijatelja u Zagrebu ili može biti preuzeto na našim punktovima u Rijeci, Opatiji i Varaždinu. Nadalje, kako bismo aktivno sudjelovali u smanjenju otpada hrane, trudimo se da nijedan komad povrća ne završi u otpadu. Vaša kašeta povrća također može biti donirana dječjim domovima ili pučkim kuhinjama, omogućujući vam da podijelite svoju sreću s drugima. Vaša udobnost i podrška u očuvanju okoliša su naši prioriteti!
Ne! U novim paketima sve je uključeno u cijenu, pa nema dodatnih troškova. Dostava je također uključena u pretplatu.
Dostavljamo svaki tjedan tijekom vegetativne sezone, koja traje od travnja do studenog. Jamčimo 24 dostave tijekom te sezone, uz mogućnost dodatnih besplatnih dostava ako postignemo izuzetno dobar urod. Važno je napomenuti da se ponekad može dogoditi da neka dostava bude preskočena radi održavanja zemljišta ili drugih neizbježnih okolnosti. U takvim situacijama, obavijestit ćemo Vas i prilagoditi raspored dostava kako bi se što bolje uklopili s vašim potrebama.
Dostave se organiziraju tijekom cijelog tjedna, uključujući i vikend. Za područje Zagreba i okolice, dostave na vašu adresu provodimo kroz radni tjedan, dok su vikendom (subotom ujutro) organizirani punktovi diljem grada gdje možete osobno preuzeti svoju Gruntek košaricu. Točni termini dostave korisnicima se javljaju svaki tjedan kada se naprave dostavne rute.

Dostave na punktove u Rijeci, Opatiji i Varaždinu organizirane su tijekom radnog dana (definirani dan u tjednu), poslijepodne, kako bi omogućili većem broju korisnika da preuzmu svoje košarice izvan radnog vremena.

*Termini dostave mogu biti prilagođeni uz prethodni dogovor s dostavnom službom, ovisno o rasporedu isporuka.


Na dan isporuke, u slučaju hitnosti ili poteškoća, možete se obratiti na sljedeće kontakte:

Mail: info@locodels.hr
Ukoliko zaboravite naručiti vašu košaricu slobodno nam se javite na info@mojgruntek.hr, ako vas logistička služba može naknadno ubaciti u svoju rutu, ponuditi ćemo Vam mogućnost izvanredne narudžbe ili opciju dostave na vikend punktove po izboru. Ukoliko nam se ne javite u predviđenom vremenu za narudžbu tjedne košarice, vaša košarica automatski će biti preusmjerena u dječje domove ili pučke kuhinje.

*Retroaktivna dostava košarica nije moguća.